Bizdeki gibi etli kuru fasulye, çok sevdikleri bir yemektir.Daha sonra makarna çok yerler.Fırında makarna yaparlar.Bizim yemek türlerimizin çoğuna da sahip çıkmışlardır.Tatlılarımız, etli yemeklerimiz, kebaplarımıza, zeytinyağlı yemeklerimize onlar da sahip çıkarak dünyaya tanıtmaktadırlar.Zeytinyağlı yemekler, Yunan mutfağının temel özelliğidir.
Musakka, güveç, her türlü çorba da yaygın yiyecekler arasındadır.Ekmeği az, fakat yemeği çok yerler.Peynir ve patates kızartması da sofralarında sürekli olarak yer alır.Yemekten sonra Türk kahvesi içerler.Salatalarında genellikle radika ve selino adı verilen otlar kullanılır.Öğle yemeğinde yumurta da bulunur. Yeşil soğan, börek, dolma akşam yemeklerinde sıkça yenir. Yemeklerde bol baharat kullanırlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder